Kontakt i radno vrijeme naših trgovina i servisa Zagreb Bjelovar
Košarica (0)
Košarica je prazna
0
Izbornik Proizvodi

Kako zaključati svoj bicikl?

Kako zaključati svoj bicikl?
Objavljeno: 10.01.2021

1. ZAKLJUČAJTE BICIKL NA STACIONARNI PREDMET
Kako bi lopovima bilo što teže, važno je bicikl pričvrstiti za nepokretni predmet. To sprječava jednostavno odnošenje bicikla na drugom mjestu. Stup svjetiljke ili drvo idealni su predmeti za zaključavanje bicikla. Predmet za koji je bicikl zaključan trebao bi biti barem toliko jak kao i sama brava i trebao bi biti dovoljno visok da spriječi podizanje bicikla s lokotom.

2. ZAKLJUČAJTE BICIKL, ŠTO VIŠE
Što lopov više mora raditi sa svojim alatima da bi oborio bravu, to mu postaje teže. Ako mu je moguće položiti svoj alat poput kliješta za željezo na zemlju, lopov može primijeniti više snage na bravu nego je moguće samo rukama.

3. ZADRŽAVAJTE PROSTOR ZA ZAKLJUČAVANJE ŠTO JE MANJIM MOGUĆE
Da bi vam lopovi još teže provalili bravu, neka prostor između nepokretnog predmeta, brave i bicikla bude što manji. U najboljem slučaju ovaj je prostor tako mali da je gotovo nemoguće primijeniti kliješta za željezo ili druge alate.

4. ZAKLJUČITE SVOJ BICIKL NA DOBRO OSVIJETLJENOM I PROMETNOM MJESTU
Lopovi žele privući što manje pažnje. Ako svoj bicikl postavite na dobro osvijetljeno i prometno mjesto, šanse za krađu manje su nego u mračnoj uličici ili u manje prometnom industrijskom području, na primjer.

5. KORISTITE NEKOLIKO VRSTA BRAVA!
Teže je razbiti nekoliko brava, jer se različite vrste brava često moraju otvarati različitim alatima. Krađa više osiguranih bicikala također je puno dugotrajnija. Kad koristite nekoliko brava, uvijek ih zaključajte prema vrijednosti dijelova bicikla (npr. Glavna brava za okvir i / ili stražnji kotač, dodatna brava za prednji kotač).

6. UZIMITE SVOJE KOMPONENTE
Ne samo da je bicikl vrijedan, već su i mnoge komponente na biciklu zanimljiva meta lopovima. Svjetla, ciklokompjuteri ili baterije za e-bicikl uvijek trebate nositi ili dodatno osigurati prilikom zaključavanja bicikla.

Našu ponudu ključanica možete potražiti OVDJE

Ghost Trelock Haibike Winora Lapierre
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid

Google tag manager